10 trucuri pentru o nunta deloc costisitoare

Din pacate, criza financiara nu iarta nici cea mai frumoasa zi din viata unui cuplu. Nunta presupune o intreaga armata de pregatiri care pot duce la o cheltuiala considerabila. NuntaSic iti ofera 10 trucuri cu ajutorul carora iti poti organiza cea mai frumoasa nunta, fara a cheltui o avere.

1. Micsoreaza lista invitatilor! Costul per invitat este cea mai mare cheltuiala a ta.

2. Alege o locatie superba. Stiu, pare paradoxal, fiindca o locatie foarte eleganta poate fi costisitoare, insa astfel poti economisi mult mai multi bani pe decoratiuni si aranjamente.

3. Alege o locatie specializata pe astfel de evenimente. Si aici ma refer la restaurante sau saloane ale hotelurilor, care au deja mese, scaune, vesela si chelneri. Inchirierea acestor obiecte si servicii poate fi costisitoate.

4. Alege sa faci nunta intr-o zi de vineri sau duminica. Majoritatea restaurantelor ofera reduceri considerabile atat la chirie, cat si la costul meniului, pentru aceste zile.

5. Limiteaza meniul de bauturi alcoolice. In locul unui meniu cu bar deschis, alege doar cateva tipuri de bauturi pentru servire. Poti opta pentru vin, bere si un cocktail sofisticat. De asemenea, bauturi ca sangria sau punch pot fi o alegere inedita si mai putin costisitoare.

6. Alege bufetul suedez. Este o varianta moderna si poate fi mult mai la indemana decat un meniu cu 5 feluri de mancare.

7. Serveste sampanie doar la primirea invitatilor. Poti alege sa servesti sampanie doar la primire, iar la servirea tortului fiecare va ciocni cu ce are in pahar.

8. Renunta la formatie. Alege mai bine un DJ. Costa mai putin si iti poti alege singura playlist-ul.

9. Alege sa iti creezi singura invitatiile. Dureaza mai mult, este adevarat, insa vor fi mai putin costisitoare, iar invitatii le vor aprecia mai mult.

10. Alege sa iti creezi singura marturiile. Marturiile home-made sunt alegerea cea mai potrivita pentru o nunta cu buget restrans. Fie ca alegi clasicele saculete cu bomboane sau alte marturii mai originale, ca figurinele origami sau cartonase cu mesaje personalizate pentru fiecare invitat, toate pot fi facute de catre tine impreuna cu prietenele tale. Afla mai multe despre marturiile origami.