6 intrebari pe care sa i le pui makeup artistului inainte de nunta

poza profil LPmakeupBuna, eu sunt Laura Perian sau LPmakeup 🙂 Sunt makeup artist, iubitoare de fumos, si de astazi ma voi ocupa de rubrica de makeup de pe NuntaSic. Te astept cu intrebari pe adresa mea laura.perian@chicmediagroup.ro, in formularul de contact de pe site, sau pe facebook.

Fac parte din categoria de makeup artisti care iubesc intrebarile atat de la cliente cat si de la colegi de breasla. Consider ca doar comunicarea ne poate ajuta sa lucram ok impreuna si cu super rezultate.

Astazi o sa dau putin din casa, si o sa va spun voua viitoare mirese ce intrebari ar trebui sa ii puneti celui sau celei care va v-a machia in ziua nuntii. Am ales 6 intrebari esentiale legate in special de machiaj si nu de organizare sau plata. Pentru restul revin intr-un material viitor

1. Cu cat timp inainte putem facem o proba?

Dupa ce te-ai hotarat la un makeup artist si te-ai asigurat ca este disponibil, asigura-te ca facti o proba a machiajului din timp. Nu lasa pe ultimele saptamani, pentru ca daca descoperi ca nu iti place machiajul, sau nu va potriviti nu vei mai avea timp sa gasesti pe altcineva. Este corect atat fata de tine cat si de makeup artist sa te asiguri din timp ca el este profesionistul pe care ti-l doresti.

2. Cu ce iti dezinfectezi pensulele?

Eu una tin foarte mult la igiena atat cand machiez cat si cand sunt machiata. Pensulele pot cauza probleme neplacute tenului, si nu vrei asta niciodata, dar mai ales nu in ziua nuntii. Asa ca asigura-te ca makeup artistul are produse puternice de dezinfectare a pensulelor, nu foloseste pensula din gloss direct pe buze, si mai ales ca se spala pe maini inainte de a incepe machiajul. Daca esti curioasa care sunt regulile de igiena in machiaj, te invit sa citesti aici.

3. Sunt alergica la…! Ai produse potrivite pentru mine?

Daca ai alergii la anumite substante sau produse, spune-i din timp artistului si asigura-te ca are produse potrivite pentru tine.

4. Ce machiaj crezi ca m-ar avantaja?

In momentul in care ai ales un makeup artist ai facut-o pentru ca este un profesionist in care ai incredere nu? Sfatuieste-te cu el legat de machiajul care te-ar avantaja si ai incredere ca vei fi cea mai frumoasa. Toate vedem machiaje frumoase la celebritati sau pe Instagram, insa nu toate ni se potrivesc. Sa lasam profesionistii sa ne sfatuiasca, zic!

5. Ce branduri folosesti si cat imi va rezista machiajul?

E important in machiajul tau sa fie facut cu produse profesionale si cu o rezistanta ridicata. Brandurile de drug store pe care le folosim zi de zi nu rezista impecabil 10 – 12 ore sau chiar mai mult. Astfel ca e important sa fii atenta la produse. Te poti documenta in legatura cu ele dupa proba de exemplu.

6. Ce ar trebui sa am in trusa pentru retus?

Fa-ti o mica lista cu produsele de care vei avea nevoie pe timpul zilei pentru a te reimprospata. Vorbeste cu makeup artistul poate are mostre fix din produsele pe care le-a folosit la machiaj, sa poate le poti cumpara chiar de la el la super preturi.

credit foto: Irina Gache pt LPmakeup; depositphotos.com