Arome afrodiziace pentru un desert in doi

Un desert inedit si o bautura sofisticata poate transforma o seara banala intr-o noapte de neuitat, plina de pasiune. Daca sunteti in cautarea unui antidot la stresul de peste zi, NuntaSic si RestauranteDeLux.ro va propun o solutie simpla si… aromata: alimente afrodiziace.

Migdalele au fost asociate de-a lungul timpului cu feminitatea si fertilitatea, stimuland pasiunea reprezentantelor sexului frumos. Cateva tarte de bezea cu migdale si capsuni va vor incanta simturile.

Ingrediente:


  • blat: 100 g migdale fin macinate, coaja rasa de la 1 lamaie, 150 g zahar, 3 albusuri
  • umplutura: 400 g capsuni, 500 ml frisca, 100 g ciocolata alba, frunze de lamaita pentru ornat

Mod de preparare:
 Se incinge cuptorul la 140 °C. Se bat albusurile cu zahar si se inglobeaza migdalele si coaja de lamaie. Se asaza compozitia intr-un sprit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare. Se spriteaza 8 spirale stranse de bezea ca 8 cercuri distantate. Pe marginea cercurilor se spriteaza rozete mici de bezea. Se coc 50-60 min. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se topeste ciocolata alba si se ung cu ea rozetele; se asaza deasupra felii de capsuni. Deasupra se spriteaza cu frisca batuta si se orneaza.
Ciocolata. Componenta de natura grasa si zaharoasa a ciocolatei stimuleaza hipotalamusul, inducand o senzatie placuta, cu efect asupra nivelului serotoninei.

Mousse cu capsune

Ingrediente: 200 g ciocolata, 60 g alune de padure macinate, 1 lingura miere, 250 ml frisca lichida, 200 g capsune

Mod de preparare: 
bateti frisca intr-un castron pana cand se intareste apoi acoperiti castronul cu folie de plastic si puneti-l la frigider. Topiti ciocolata la bain-marie. Lasati-o cateva minute sa se raceasca, adaugati-o treptat in frisca amestecand de jos in sus. Incorporati mierea amestecata cu alunele macinate si omogenizati bine compozitia obtinuta.
Umeziti cu apa 4 forme (pahare) apoi tapetati cu folie de plastic si puneti in acestea, in mod egal, amestecul cu ciocolata. Puneti formele la congelator pentru 3-4 ore. Rasturnati mousse-ul pe farfurii de desert, indepartati folia de plastic si serviti-l ornat cu feliute de capsune si alune de padure sfaramate.
Zmeura si grepfrutul sunt doua feluri de fructe ce starnesc pasiunea prin culoarea si aroma lor. Zmeura este o sursa importanta de vitamina C, magneziu, cupru, calciu.

Granita din grepfrut rosu, pe aspic de votcaarome-afrodiziace-pentru-un-desert-in-doi_p255_l_3

Ingrediente: 1 grepfrut rosu, 1 lingura zahar, 1 lingurita glucoza

  • pentru aspic: 2 linguri votca, 1/2 zeama lime, 2 linguri apa tonica, 1 lingurita zahar, 4 linguri apa minerala, 1 varf de lingurita agar agar (sau 1/2 lingurita gelatina granule)
pentru piureul de fructe rosii: 20 g zmeura, 20 g coacaze rosii

Mod de preparare:
 stoarce grepfrutul, strecoara zeama si adauga zaharul, apoi amesteca pana cand acesta se dizolva complet. Incalzeste glucoza in putina zeama de grepfrut, toarn-o peste restul de zeama si amesteca. Rastoarna compozitia intr-un castron mare din otel inoxidabil si da-o la congelator pana cand se intareste.
Intre timp, pune gelifiantul intr-o craticioara pe aragaz cu apa minerala si cu zeama de lamaie si dizolva-l. Ia craticioara de pe foc si incorporeaza votca si zaharul. Cand lichidul este caldut inca, adauga apa tonica si umple pe jumatate 4 pahare inalte si inguste, apoi pune-le in frigider. Spala zmeura si coacazele si paseaza-le in blender.
 Acopera aspicul din pahare cu un strat de piure de fructe rosii. Racaie rapid cu un cutit zimtat compozitia scoasa din congelator pana cand se sfarama complet si pune granita obtinuta peste stratul de fructe rosii. Serveste imediat.

Retetele au fost oferite de site-ul RestauranteDeLux.ro, unde va asteapta o multime de idei pentru a va exersa talentul culinar.

sursa foto: restaurantedelux.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *