Creeaza-ti propriul buchet de mireasa, din trandafiri proaspat cumparati

Nunta este un eveniment important, dar si grozav de costisitor, iar bugetul tau se poate dovedi prea mic pentru a acoperi toate micile atentii: marturii, cocarde, flori. NuntaSic iti propune o solutie inedita: aceea in care tu, mireasa, cu putin ajutor de la domnisoarele de onoare sau de la indemanaticul tau mire, vei crea cel mai frumos buchet din lume: buchetul tau de mireasa.

Pregatirea:

• Cu cateva zile inainte de nunta, asigura-te ca ai toate instrumentele necesare: un cutit de gradinarit sau un cutit mai mic, bine ascutit, foarfece, banda adeziva pentru flori (de la orice florarie), ace cu gamalie pentru flori (bolduri), panglica de saten intr-o culoare complementara cu trandafirii

• Cu o zi inante de ziua nuntii cumpara trandafirii. Opteaza pentru acele flori care nu sunt inca complet inflorite. Uita-te cu atentie la tulpini, frunze si petale, pentru a-ti face o idee despre prospetimea acestora.

• In dimineata nuntii sau in seara anterioara, imparte sarcinile persoanelor care te ajuta. Trandafirii trebuie curatati de spini si frunze, apoi taiati la lungimea dorita. Florile trebuie sa ramana in apa rece pe tot parcursul operatiunilor, asa ca tine o galeata cu apa la indemana.

• Buchetul trebuie construit in jurul unui patrat format din patru trandafiri, sau in jurul unui triunghi format din trei. Acestora li se adauga pe parcurs trandafiri, pana cand buchetul ajunge la marimea dorita. Primele trei sau patru flori se fixeaza cu banda adeziva pentru flori, la marginea de jos a tulpinei, continuand apoi cu celelalte flori. Buchetul trebuie sa aiba o forma de dom sau de ciuperca, la final.

• Un buchet de mireasa tipic are intre 30 si 60 de trandafiri. Totusi, chiar si un buchet de 10 trandafiri poate arata impecabil. Pe parcursul construirii buchetului poti hotari exact ce numar ti se potriveste.

• Dupa ce ai ajuns la forma finala, trebuie sa te asiguri ca banda adeziva pentru flori a fixat perfect buchetul. Daca acest lucru nu s-a intamplat, imbraca tulpinile florilor in banda pe care o invarti in jurul buchetului in sensul acelor de ceasornic. Continua apoi cu panglica de saten, in acelasi mod, pentru a masca banda adeziva. Ascunde marginile panglicii si fizeaza cu ace cu gamalie albe sau in culoarea bandei de saten.

• Pentru a-ti pastra buchetul cat mai proaspat, depoziteaza-l in frigider. Din cand in cand, petalele florilor au nevoie de reimprospatare asa ca trebuie sa le stropesti cu apa. Daca ti se pare ca florile nu sunt suficient inflorite, poti sa le pui tulpinile in apa calduta, cateva minute. Totusi, ascest lucru trebuie facut in ziua nuntii pentru ca florile vor rezista mai putin.