Georgiana Rusen, hair stylist – In realizarea coafurii de nunta trebuie sa tinem cont de personalitatea miresei

Cu o personalitate puternica si un stil unic, Georgiana Rusen reuseste sa creeze adevarate opere de arta din podoabele capilare ale viitoarelor mirese, si nu numai. Desi are doar 28 de ani (pe care nu i i-as fi dat niciodata) Georgiana, pe langa un profesionist de exceptie, este si formator de hair stylisti in cadrul Salerm Cosmetics Academy&Tehnical Centre Bucuresti.


NuntaSic: Ce noi tendinte ar trebui sa aiba in vedere o mireasa sic in 2011?

Georgiana Rusen: Suntem in anul 2011, iar lumea se schimba vazand cu ochii, astfel incat si viitoarele mirease ar trebui sa aiba in vedere acest lucru si sa renunte la clasicele cocuri de nunta si coafurile realizate din faimoasele “sarmalute” si sa indrazneasca mai mult.

Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac miresele in ziua cea mare?

Se hotarasc sa faca schimbari de look (culoare, tunsoare etc.) cu putin timp inainte de marele eveniment. Daca vor schimbari, acestea trebuie decise din timp, pentru ca mireasa sa se obisnuiasca cu ele, iar impactul sa nu fie foarte mare.

Dupa ce te ghidezi cand realizezi o coafura de nunta?

In realizarea coafurii de nunta trebuie sa tinem cont, in primul rand, de tinuta miresei (rochie, voal, accesorii), de forma fetei si, nu in ultimul rand, de personalitate.
Cum ar trebui sa isi ingrijeasca o viitoare mireasa parul pentru a-l pregati de ziua cea mare?

Trebuie facute tratamente pentru regenerare si hidratare, ca parul sa arate cat mai sanatos si stralucitor, sa fie tuns si vopsit cel putin cu o saptamana inainte de nunta.

Ce le-ai recomanda mireselor cu parul scurt?

Pentru miresele cu parul scurt au aparut o multitudine de accesorii care pot scoate in evidenta coafura: palariute cu voal, voaluri scurte, diademe etc.

Le incurajezi pe mirese sa fie curajoase si sa incerce o schimbare de look (tunsoare, culoare) inainte de nunta?

Da. Imi incurajez clientele sa renunte la clasicele nuante de negru si blond si sa incerce sa puna putina culoare (mese, suvite) pentru a evidentia mai bine coafura prin lumini si umbre, in tonuri la moda.
Ce faci cand intalnesti o mireasa conservatoare careia insa i s-ar potrivi mult mai bine o coafura iesita din tipare?

Pentru ca fiecare persoana este diferita si are propriul stil, intotdeauna sfatuiesc miresele sa faca mai multe probe cu diferite coafuri pana cadem de accord asupra celei care o avantajeaza cel mai bine.

Ai avut de-a face cu asa zisele “bridezillas”? Ce faci cand dai peste o miresica de cosmar?

Sunt si cazuri in care miresele nu stiu ce vor si, indiferent ce le propui, nimic nu le multumeste complet, dar, cum spuneam si mai sus, incercam coafuri pana cand viitoarea mireasa este multumita.

Te-a impresionat in mod special vreo mireasa prin prisma cerintei pentru coafura?

Au fost si mirese care si-au ales coafuri iesite din tipare. Cel mai mult mi-a placut o mireasa care si-a ales o coafura din epoca interbelica, schimbandu-si totodata si culoarea parului din saten inchis in aramiu-cald.

Care a fost cea mai deosebita coafura de nunta pe care ai realizat-o pana acum?

Toate au fost deosebite, de aceea imi e greu sa aleg una in mod special. Dar imi plac foarte mult coafurile realizate din buclele lejere care iti ofera miscare si au un aer foarte romantic.

Ce stil de mireasa va fi Georgiana Rusen, si ce coafura va adopta?

Clar va fi o “mireasa de cosmar” cu o culoare, tunsoare si coafura funky! 🙂

Daca iti doresti sa o cunosti pe Georgiana si sa ii testezi talentele fa-ti o programare la Salon Acad’Oro.

foto: Arhiva personala