In siguranta la volan pentru o luna de miere perfecta

Daca planurile tale pentru luna de miere includ un tur al Europei la volanul masinii, unul din lucrurile pe care trebuie sa le iei in considerare este siguranta. Dupa o verificare tehnica temeinica a masinii si un plan perfect in ceea ce priveste itinerariul, o mica atentie acordata soferului este bine venita, in asteptarea vacantei mult visate.

Orele de condus planificate vor fi o adevarata provocare pentru ochi, in conditiile in care veti strabate distante lungi in toate momentele zilei, iar lumina naturala va varia foarte  mult: rasarit, amiaza, apus, noapte. Unul din accesoriile care transorma condusul in conditii variate de lumina intr-o placere sunt ochelarii. O pereche de lentile de calitate iti asigura o vedere buna la volan, fiind primul pas catre o vacanta fara evenimente neplacute.

Ce inseamna lentile de calitate si cum ne ajuta sa conducem in siguranta?

Recent, am raspuns invitatiei Essilor si am mers la Academia Titi Aur pentru a testa lentilele Transitions. Aici am vazut cum aceste lentile se adapteaza in functie de lumina si conditii meteorologice de la incolor la colorat, la interior si in aer liber, pentru orice tip de lumina. De asemenea, sunt mai receptive la schimbarea conditiilor de lumina decât generatiile anterioare si protejeaza vederea de cel putin 20% din lumina albastra daunatoare din interior si peste 85% din aer liber. Majoritatea soferilor nu isi dau seama ca este necesar sa isi protejeze ochii de lumina puternica atunci când este soare sau de stralucirile luminoase care apar brusc, atunci când conduc pe timp de noapte.

,,Lumina puternica a soarelui, ceata si drumurile umede ne pot pune in pericol siguranta, insa exista unele metode prin care ne putem proteja. Vizibilitatea buna la volan se bazeaza pe o combinatie de factori: protejarea vederii de stralucirile luminoase si reflexii, dar si necesitatea de a avea un contrast nocturn clar. Lentilele potrivite ajuta la indeplinirea acestor cerinte si asigura o protectie eficienta impotriva efectului de orbire, cu o acoperire antireflexiva. De asemenea, studiile au demonstrat ca unele culori ale lentilelor, precum maro sau gri ne ajuta sa identificam semnalele luminoase, precum semafoarele sau stopurile de frâna si astfel, ajuta la cresterea timpului de reactie.” a explicat Adrian Lungu, Director Tehnic Essilor.

Lentilele Essilor Transitions pot fi gasite in opticile partenere Essilor in urmatoarele game: Transitions® Signature® VII, care ofera pâna la de 3 ori mai multa protectie decât lentilele standard; Transitions® XTRActive®, cu pâna la de 5x mai multa protectie decât lentilele standard, Transitions® VANTAGE, singurele lentile de zi cu polarizare variabila; lentilele FLASH TO MIRROR activate de Transitions®, care ofera un efect usor de oglinda modern si Transitions® DRIVEWEAR®, lentile de soare adaptabile pentru condus. Mai multe detalii, pe: www.essilortransitions.ro.

credit foto: PR

by Gabriel Nuta-Stoica

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *