La Bordei, restaurantul perfect pentru o nunta cu traditie

Intre decorul modern si usor futurist al complexului comercial Afi Palace Cotroceni si aspectul retro al fostei fabrici Apaca, gurmanzi pot descoperi o comoara gastronomica: restaurantul La Bordei, singurul restaurant cu specific dacic din Bucuresti.

DSC00743Elegant si retras, restaurantul La bordei este imparti in trei zone reprezentative pentru meniul sau: bucatarie traditionala, meniu international si meniu dacic. Cu o capacitate de 145 de locuri, La Bordei este o locatie perfecta pentru intalniri de business, mese in familie, cocktail-uri cu prietenii, cine romantice sau festive (nunti, botezuri), workshopuri si receptii.

Ce ne-au indreptat noua pasii catre La Bordei, insa, a fost curiozitatea asupra a ce inseamna meniu dacic.

DSC00738 DSC00740

Si iata ce am aflat: felurile de mancare sunt preparate dupa retete de aproximativ 2000 ani sunt reproduse cu ingrediente ce se gaseau doar in acea vreme. Toate produsele pe baza de carne, cum ar fi mezelurile de exemplu, sunt produse in restaurant, fara aditivi sau conservanti. Un alt detaliu care ne-a convins ca La Bordei este si un loc perfect pentru pranzul de zi cu zi, este faptul ca apa si cafeaua sunt din partea casei.

Ce ne-am dorit a fost sa si experimentam o parte din preparatele dacice, pe care orice pereche de miri care isi doresc sa isi impresioneze culinar invitatii, ar trebui sa le adauge in meniul de nunta. Astfel ca, am venit in vizita la La Bordei, unde am dat peste un staff foarte primitor, gata sa ne ofere doua preparate dacice savuroase: Invartita dacica si Limba perpelita ca la Sucidava cu garnitura de mamaliga din mei

Felul 1 – Invartita dacica
Invartita dacica inseamna o rulada din ficaței deliciosi asezonați cu mirodenii proaspete, inveliți intr-o foaie de aluat crocant. Pentru un gust aparte, invartita se uda din belsug cu sosul special preparat din vin, miere si condimente secrete.

DSC00702 DSC00706 DSC00709

Felul 2 – Limba perpelita ca la Sucidava cu garnitura de mamaliga din mei
Limba de vita (suficient de perpelita pentru a fi moale si gustoasa) este asezata pe un pat de legume sanatoase gatite in sos – in cazul de fata telina si morcovi. Garnitura – mamaliga din mei – este o combinație incantatoare si savuroasa intre mamaliga si piure.

DSC00721

Aceste doua preparate pot fi foarte usor introduse intr-un meniu de nunta sau de botez, pentru un plus de savoare. Si ca veni vorba de meniuri de nunta, cele propuse de a Bordei sunt mai mult decat avantajoase, incepand de la 38 EUR/pers + 12 EUR/pers Open Bar.

Asa ca, echipa NuntaSic va invita sa degustati bunatati dacice si va recomanda restaurantul La Bordei ca gazda pentru evenimentele din viata voastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *