Nunta ta, Facebook si Twitter

Oare ce ti-ar fi spus acum cativa ani cuvintele “Twitter” si “Facebook”? Probabil nu mare lucru si cu siguranta nu te-ai fi gandit ca ar putea avea candva legatura cu nunta ta.

Sigur, exista voci care spun ca nici acum nu exista o legatura intre aceste elemente, insa, pe masura ce inaintam in era digitala, tehnologia se strecoara in vietile noastre influentand-ne astfel modul in care spunem “Da”.

In zilele noastre este foarte normal sa te intrebi ce rol va juca Facebook-ul la nunta ta, la fel cum este normal sa tii cont de distributia invitatilor la masa.

Ce este ok sa impartasesti pe Twitter in legatura cu nunta ta? Cate si ce fotografii poti sa postezi pe Facebook?

Iata mai jos cateva reguli:

Ce postam pe Facebook

Probabil ca ai multi prieteni pe Facebook dar, oricat ti-ai dori, nu se pot numara toti pe lista de invitati la nunta. De aceea, trebuie sa fii foarte atenta la ceea ce postezi. Inainte de a posta ceva, intreaba-te daca informatia respectiva este potrivita de a fi vazuta de toti sau nu. De exemplu, este ok sa spui “mi-am gasit rochia pe care am visat-o dintotdeauna… dragoste la prima vedere!” insa o fraza de genul “pentru toti participantii la nunta secolului (a mea!), va anunt ca am gasit un super hotel unde o sa va cazez” nu este prea potrivita.

Apropo de Facebook, ce crezi despre schimbat statusul din “in a relationship” in “married” dupa ziua cea mare? Este un fel distractiv de a celebra noul tau statut de femeie casatorita si fii sigura ca prietenii vor reactiona si comentariile vor curge.

Pot prietenii sa publice poze?

Publicarea online a fotografiilor de nunta poate fi o modalitalitate foarte buna de a retrai evenimentul cu prietenii dar riscul aparitiei unui tag sau a unui comentariu defavorabil este suficient pentru ca multe mirese sa fie tematoare.

Daca nu vrei ca pozele tale sa apara pe Facebook, cel mai elegant ar fi ca, dupa ceremonia nuntii, sa le trimiti invitatilor un e-mail prin care sa le multumesti pentru participare si sa-i rogi sa nu posteze fotografii cu mirele si mireasa pe retelele de socializare.

Evita metodele extreme precum interzicerea aparatelor foto personale la nunta sau exprimarea cerintei tale pe invitatie.

Website-ul nuntii

Pe langa poze romantice si detalii despre cum v-ati cunoscut, un site personalizat al nuntii tale este locul perfect unde poti poti prezenta diverse detalii practice (de exemplu, indrumari despre cum se poate ajunge la restaurant, recomandari de hoteluri, dress code-ul nuntii).

Este recomandabil sa iti amintesti ca nu toti invitatii sunt “dependenti” de Internet si de tehnologie moderna. Nu-i rapi bunicului bucuria de a-si felicita la telefon nepoata si aminteste-ti ca si tie iti lipsesc uneori vocile unora dintre prieteni. Ofera-le tuturor un numar de telefon si lasa-le posibilitatea de a alege modul in care te contacteaza.

Maestrul de Twitter

Daca tu si partenerul tau sunteti activi pe Twitter, poate ca ar trebui sa nominalizezi un prieten sa faca “onorurile”. Importanta momentului va va coplesi cu siguranta si va face imposibil ca voi sa va gasiti timpul de a posta si cateva tweet-uri. Totusi, puteti desemna un prieten apropiat sa faca acest lucru in locul vostru. Poate fi distractiv si va veti amuza uitandu-va la ele dupa ceremonie.

Nu atribui aceasta sarcina unei domnisoare de onoare sau unui cavaler deoarece vor fi aproape la fel de ocupati ca si voi. Alege in schimb un prieten de incredere, de preferinta unul care tasteaza repede, si care, bineinteles, este familiarizat cu Twitter-ul. Trebuie sa acorzi atentie momentelor in care folosesti telefonul. De exemplu, nu e ok sa folosesti telefonul la ceremonia religioasa!

Deoarece nunta este un eveniment personal deosebit, regulile importante raman la latitudinea mirelui si miresei. Voi decideti daca invitatii pot sa posteze sau nu fotografii si daca este ok ca acestia sa inregistreze valsul vostru si sa-l incarce pe Youtube.

Te poti asigura in vreun fel ca toate persoanele vor fi receptive si iti vor urma indicatiile? Hmmm… nu neaparat. Tot ceea ce poti sa faci este sa fii politicoasa si eleganta si multi invitati vor alege, cu siguranta, calea pe care tu ai trasat-o si care te va face fericita.

Cu alte cuvinte, nu lasa lucrurile mici sa iti strice bucuria unei zile mari!
foto: screationzs / Freedigitalphotos