Reguli de eticheta pentru invitati

O nunta nu inseamna doar ceremonia religioasa, ci si o mare petrecere care implica reguli de conduita atat din partea mirilor cat mai ales din partea invitatilor. Urmareste seria de articole pe care NuntaSic o demareaza, si afla tot ce trebuie sa stii pentru a fi un invitat model. Pentru inceput, familiarizeaza-te cu cateva reguli de baza:
1. Fiecare invitatie are o data limita de confirmare. Mirii au nevoie sa stie pe ce numar de invitati conteaza. Raspunde-le cat poti de repede. A nu raspunde la o invitatie e nepoliticos si lipsit de respect.

2. Tot invitatia este cea care iti spune daca poti sau nu sa mai vii cu cineva. Daca nu este specificat ca poti veni insotit/a va trebui sa presupui ca invitatia este doar pentru tine. Este nepoliticos sa apari la eveniment impreuna cu inca o persoana, daca nu ai anuntat gazdele in prealabil. O persoana in plus inseamna un meniu in plus pe care restaurantul va trebui sa il asigure.

3. Daca ai nelamuriri in ceea ce priveste nunta, nu te gandi ca mirii sunt cei care trebuie sa iti raspunda obligatoriu la toate intrebarile. Gandeste-te ca sunt deja stresati si incearca sa ii abordezi pe cavalerii de onoare sau pe dominisoare. Cu siguranta ei te vor ajuta.

4. Incearca sa fii punctual/a. Daca invitatia spune ca ceremonia va incepe la ora 16:00, asigura-te ca vei ajunge la locatie la ora 15:45. Nu vrei sa deranjezi ceremonia.

5. Nu filma sau fotografia in timpul ceremoniei religioase. Lasa-i pe profesionistii angajati sa faca asta, iar tu respecta importanta slujbei religioase.

6. Petrecerea e pentru distractie, insa nimanui nu ii plac petrecaretii care au baut prea mult. Bea cu moderatie si nu deveni ridicol.

Sursa foto: Elwood W. McKay III – FreeDigitalPhotos