Valea Iazurilor, o locatie sic, unde traditia intalneste originalitatea

Sub sloganul “Departe de haos, aproape de Bucuresti” complexul Valea Iazurilor ofera mirilor o varietate impresionanta de servicii de calitate. De la nunta in aer liber pe marginea piscinei, nunta in balon sau nunti tematice, pana la zborurile de agreement cu balonul, avionul si paramotorul, toate aceste servicii originale recomanda Valea Iazurilor drept o adevarata locatie sic. NuntaSic a stat de vorba cu domnul Iancu Petrut, Managerul General al complexului, pentru a afla mai multe detalii si pentru a va ajuta in alegerea unei locatii potrivite.

valea-iazurilor-o-locatie-sic-unde-traditia-intalneste-originalitatea_p106_l_2NuntaSic: Cum poate definit conceptul din spatele complexului “Valea Iazurilor”?

Iancu Petrut: Conceptul Valea Iazurilor a luat nastere in momentul in care firma noastra a achizitionat cele 3 iazuri destinate pescuitului. Primele amenajari au fost pe malul acestor iazuri si au fost destinate pescarilor. Dintre acestea enumeram umbrelutele cu mese, foisoarele, pontoanele pentru pescari si crescatoria proprie. Imediat in faza urmatoare ne-am gandit sa oferim pescarilor posibilitatea sa ramana peste noapte la noi. Asa au fost construite cele 6 cabanute aflate la doar 2 m de malul lacului in mijlocul naturii.
Ca sa putem satisface cerintele oaspetilor nostrii am construit terasa ponton cu bucatarie si cu un gratar din caramida. In faza urmatoare a proiectului ne-am gandit sa creem si alte facilitati pentru a atrage o varietate mai mare de clienti. In consecinta, in anul 2006 am pus bazele centrului de agreement Valea Iazurilor care cuprindea la acea vreme o pensiune rustica, un restaurant cu o arhitectura uimitoare in forma de corabie, legandu-ne astfel de conceptul de la care am plecat. Tot in acel an au fost construite: piscina cu plaja de nisip si terenul de sport cu nocturna. Constatand ca spatiile de cazare erau insuficiente s-a impus construirea unei pensiuni moderne, care a fost inaugurata in anul 2008. Facilitatile multiple ale acestei pensiuni ne-au ajutat sa organizam diferite evenimente cum ar fi: nunti, botezuri, petreceri corporate, onomastici, petreceri campenesti, concursuri de dans si karaoke, si alte evenimente. Intr-un cuvant, “Departe de haos, aproape de Bucuresti”.

Serviciile pe care “Valea-Iazurilor” le furnizeaza sunt dintre cele mai diverse. Care dintre aceste servicii reprezinta, in opinia dumneavoastra, un avantaj clar in fata competitiei?

In prezent la Valea Iazurilor exista o varietate foarte mare de servicii si posibilitati de agrement. Dintre acestea cele mai exclusiviste si rar intalnite, care constituie un avantaj in fata concurentei, sunt : zborurile de agreement cu balonul, avionul si paramotorul. Pensiunea Grand este cea mai importanta unitate de cazare din judetul nostru, avand un raport calitate – pret de neegalat. Preturile preparatelor restaurantelor noastre sunt unele dintre cele mai mici de pe piata fara a neglija calitatea.

Meniurile restaurantului par destinate sa satisfaca cele mai diverse gusturi. Care este pretul de la care porneste un meniu si cum poate varia acesta?

Specificul restaurantelor noastre este pescaresc si romanesc. Suntem renumiti pentru delicioasa saramura de crap facuta dupa retete proprii. Daca vorbim despre delicioasele noastre produse, nu putem trece cu vederea “pomana pestelui” si “bucatele din beciul taranului” si “frigaruile de peste ” produse unice care au luat “nastere” in cadrul locatiei noastre. Pretul meniurilor noastre pleaca de la 30 Euro/Persoana si ajung pana la 60 Euro/Persoana – Meniul “Full Service”.

Ati avut parte si de miri cu dorinte extravagante? Care au fost acestea si cum le-ati facut sa devina realitate?

Sigur ca am avut parte si de dorinte iesite din comun. Aici trebuie sa amintim frumoasa nunta care a participat in cadrul emisiunii tablou de nunta de la Antena 1, avand ca tematica “o nunta de pirati”. Evenimentul a fost organizat tinand cont de cele mai mici detalii, de la imbracamintea ospatarilor (pirati), decorarea salii cu cufare, comori si alte accesorii ale piratilor si culminand cu corabia aflata in cadrul locatiei si cei doi miri ale caror straie respectau in totalite tematica.

Conceptul de nunta in balon nu este unul foarte intalnit in Romania. Cum au primit clientii acest serviciu?

Observand aceste tendinte exclusiviste ale clientilor si din dorinta de a satisface toate capriciile acestora, a luat fiinta conceptul de “nunta in balon”. Acesta s-a bucurat de un real succes si datorita tendintei clientului de a experimenta intotdeauna ceva nou si de a ramane cu o amintire unica de la nunta sa.

Exceptand plata meniurilor, ce tipuri de taxe mai percepeti?

In afara meniurilor nu percepem alte taxe, decat pentru serviciile optionale : aici amintim pachetele de decoratiuni exterioare – interioare si florale, focuri de artificii, inchirierea de limuzine, punerea la dispozitia a celor care sustin diferite evenimente a unui autocar, etc. De asemenea locatia noastra are in componenta sa si un altar in aer liber pe malul lacului unde se pot oficia ceremonii religioase, un concept preluat din vest, care se bucura de un real success in randul tinerilor din Romania. Am organizat la cererea clientilor si nunti in aer liber in jurul piscinei.

Un sfat pentru cititorii NuntaSic, despre evitarea unor evenimente neplacute in cadrul petrecerii.

Primul sfat ar fi sa organizeze nunta la noi si nu vor avea parte de astfel de evenimente. Profesionalismul oamenilor care se ocupa de organizarea nuntii lor este un factor decisiv in alegerea unei locatii.

Ce proiecte aveti planificate pentru viitor?

Avand in vederea caracterul sezonier al locatiei noastre, ne-am gandit sa creem noi forme de agreement pentru sezonul rece cum ar fi : un patinoar, un restaurant de gheata, iglu si un mic orasel in care se pot desfasura mai multe sporturi de iarna.

foto: Arhiva personala