Miniabdominoplastia pentru un abdomen de invidiat

Miniabdominoplastia este solutia celor care isi doresc o imbunatatire a aspectului fizic si un abdomen estetic, fara excese de grasime. „Pentru cei care isi doresc un abdomen plat, fara depozite de grasime, cu aspect tanar, obtinut printr-o metoda mai putin invaziva, exista varianta miniabdominoplastiei. Aceasta operatie se poate realiza pentru pacientele cu exces tegumentar si adipos numai la nivel subombilical”, spune chirurgul estetician Silvia Stanculescu -Vasalos.

Cu ce difera fata de abdominoplastie?

O diferenta esentiala intre abdominoplastie si miniabdominoplastie este faptul ca incizia orizontala necesara este mai scurta decat la abdominoplastia completa si nu necesita incizie in jurul ombilicului. Si in acest, procedeu este posibila intarirea musculaturii abdominale prin sutura tecii muschilor drepti abdominali, iar pentru eventualele depozite adipoase supraombilicale se poate face si liposuctie in acelasi timp operator.

In ce consta recuperarea?

Pacientii care aleg sa faca o operatie de miniabdominoplastie vor avea nevoie de burtiera medicala in perioada de recuperare, care poate dura aproximativ 2-3 saptamani. Aceasta procedura are o perioada de recuperare mai mica decat abdominoplastia completa, suturile putand fi indepartate dupa cateva saptamani.

Cat dureaza efectele?

Intoarcerea la activitatile zilnice se poate face dupa 1-3 saptamani, iar la cele fizice usoare dupa 2-3 zile. In decurs de 1 luna, corpul va fi suficient de refacut pentru a practica activitati fizice intense.

Costul unei interventii porneste de la 1.600 euro.